
Antalya’da sahillerinde denize giremeyeceğiniz, tatil yapamayacağınız yer neredeyse yok gibi. Ama Adrasan’ın bizdeki yeri çok ayrı. 3 yıldır bir şekilde mutlaka uğradığımız Adrasan’ı bu kadar sevmemizin nedeni, sakin ve sade plajı, tertemiz koyları ve Suluada’sı.
Yazıyı okurken arka planda dinlemek için buyrunuz. 🙂
Haberlerde denk geldiğimiz “2 lahmacun 1 kola 500 TL” şeklinde fiyatların oluşmasını sağlayacak ortamın olmaması bizim için çok büyük bir artı. Plajın hemen arkasında bulunan marketlerden alışverişinizi yapıp, sahilde rahatlıkla kafanızı dinleyebilirsiniz.
Yeterince Adrasan güzellemesi yaptık sanırım; Adrasan’a araçla 10-15 dakikalık mesafede bulunan Olimpos, Adrasan’a göre oldukça popüler. Olimpos yoluna girdiğiniz andan itibaren sizi saran ayrı bir “hippimsi” havası var. Adrasan, ailesiyle birlikte kumsala gelip 2 bira eşliğinde bulmaca çözenlerin mekanıyken, Olimpos sırtında çantasıyla her yere kamp kurabilme potansiyeli olan gençliğin mekanıdır diyebiliriz. : )
Olimpos’un bizim için en çekici tarafı, kesinlikle girişindeki antik kent. Detaylara aşağıda değineceğiz. 🙂
Aslında Olimpos’un plajı devasa uzunlukta ve Çıralı da bu plajın bir parçası, fakat yerleşim olarak bu iki lokasyon birbirinden dağlarla ayrılmış durumda.
Bizim bu bölge için önerdiğimiz plan; 1 gün Suluada tekne turu, 1 gün koylar tekne turu, 1 gün Olimpos antik kenti ve Adrasan Plajı, zaman kalırsa 1 gün de Çıralı.
Ne zaman gidilir?
Timetogo.blog olarak bu bölgeye Haziran, Eylül ve Ekim aylarında gitmenizi öneriyoruz. Nedeni, aşırı sıcak ve nemli hava. Güneş altında haşlanmak istemiyorsanız, Temmuz ve Ağustos aylarında bu bölgeden uzak durun. 🙂

Nasıl gidilir?
Bu üçlü, Antalya Havaalanı’ndan arabayla yaklaşık 1 saat 40 dakika kadar uzaklıkta. Biz şimdiye kadar hep araç kiralayarak ulaşım sağladık. Tatil bölgelerinde araç olmadan istediğiniz zaman istediğiniz yere gitmek maalesef çok zor.
Araç kiralarken kullandığınız operatörlerin kampanyalarına göz atmanızı tavsiye ederiz. Vodafone ve Turkcell’in anlaşmalı firmalarla indirimleri olabiliyor.
Toplu taşıma kullanmak isterseniz, önce hava alanından otogara geçmeniz gerekecek. 600 numaralı otobüsle veya raylı sistemle hava alanından otogara ulaşabilirsiniz. Otogara geldikten sonra ilçeler terminalinden Adrasan servislerini sorabilirsiniz, günde 4 sefer bulunuyor ama bu dönemde değişikliğe gidilmiş olabilir. Bu arada Antalya Otogar – Adrasan seferini düzenleyen tur, Çiçek Tur. Bu firmayı arayarak da önden bilgi alabilirsiniz. Antalya’da ilçeler arası toplu taşıma yaygın olmadığı için, biz daha iyi bir tatil için her koşulda araç kiralamanızı öneriyoruz.
Nerede kalalım?
Olimpos’taki bungalov evler kahvaltı dahil uygun fiyat seçenekleri sunuyor. Bunun dışında Çıralı bölgesinde oldukça ferah görünen butik oteller de mevcut, fakat denemediğimiz için yorum yapamıyoruz. Adrasan’da ise, kumsalın hemen arkasında birçok otel mevcut, ama fiyatları ortalamanın oldukça üzerinde. Aynı şekilde Adrasan’da plajın en kuzey noktasında yer alan küçük bir nehirin kenarında konumlanmış oteller & pansiyonlar bulunuyor. Biz buradaki otellerde kalmadık ama River Otel’in restoranında yemek yedik; fiyatlar ve ambians memnun edebilir ama yemekler bu sene önceki yıla göre vasattı, yani deniz sonrası bir şeyler içerek dinlenmek için ideal.
Gezilecek yerler:
1. Adrasan Plajı:
Yazımızın girişinde güzellemesini yaptığımız Adrasan Plajı’nın, Timetogo.blog deniz suyu kriterlerine göre biraz sıcak kaldığını söyleyebiliriz. Şezlong + şemsiye 10 TL. Sahilde kano ve deniz bisikleti kiralayıp gezebileceğiniz bir alan da mevcut, onların fiyatı da oldukça makul. Adrasan koylarına ve Suluada’ya giden turlar, bu plajdan kalkıyor.
Bu arada Adrasan Plajı oldukça uzun ve biz genellikle girişin sağında kalan bölgeyi tercih ediyoruz. Bu bölge hem marketlere hem de restoranlara yakın.
2. Suluada:
Son zamanlarda sosyal medya sayesinde oldukça popüler hale gelen Suluada, masmavi denizi ve beyaz kumlarıyla görsel olarak bizi çok etkiliyor. Adada hiçbir tesis bulunmuyor. Açık deniz ortasında bulunması ve koyu bulunmaması nedeniyle rüzgarlı havalarda deniz çok dalgalı olabiliyor. Turlar, adaya giderken veya adadan dönerken başka koylara da uğruyor bu arada.
Tur fiyatları ortalama 100 TL ve öğle yemeği, çay, meyve gibi ikramlar dahil oluyor genelde.

3. Koylar Tekne Turu:
Dediğimiz gibi Suluada sosyal medya sayesinde çok popüler hale gelse de, konfor (denizin dalgasızlığı ve sakinlik) açısından bizim favorimiz bu tur. Koylar o kadar temiz ve sakin ki, caretta carettalar ile birlikte yüzmeniz gayet olağan. 🙂
Koylar tekne turları, Adrasan’a girişten sonra sağ tarafta yer alan tekneler ile sağlanıyor. Bu yıl koyları Erdal Kaptan (tekne adı Kumsal) ile gezdik ve çok memnun kaldık.
Tur rotası ise şu şekilde: Korsan Koyu, Porto-Ceneviz Koyu, Sazak Koyu, Akseki Koyu, Fosforlu Mağara. Favori koylarımız ise “Sazak” ve “Porto-Ceneviz”.

4. Olimpos Antik Kenti ve Olimpos Plajı:
Olimpos, aslında 3 bölgeden oluşuyor diyebiliriz: 1) restoranların, otellerin ve pansiyonların bulunduğu bölge 2) antik kent 3) sahil.
Sahile ulaşmak için ilk iki bölgeden geçmeniz gerekiyor. Antik kent girişi ücretli (30 TL) ve Müze Kart geçerli. Müze Kart da yaklaşık 60 TL ve çok daha avantajlı bu arada. İşletmelerin bulunduğu bölgede zaman geçirmeye değer bazı mekanlar olsa da maalesef çoğunluğu bölgenin ruhuna yakışmıyor. Biz Olimpos’a erken saatlerde gelirsek, kahvaltı yaptıktan sonra denize uğrayıp, akşam üstü ferahlığında da antik kenti geziyoruz.
Olimpos sahili çok taşlı, dolayısıyla plaj ayakkabısıyla gelmekte fayda var. Biz Adrasan’da yüzmeyi, Olimpos ve Çıralı plajlarına tercih ediyoruz.
*Sahil, caretta carettalar daha mutlu olsun diye 19:00’da kapanıyor ve dolayısıyla plajdan da bu saatte ayrılmanız gerekiyor.


5. Çıralı Plajı:
Olimpos’un biraz ilerisinde yer alan ve daha sakin bir ortama sahip Çıralı, Olimpos ile aynı kumsalı paylaşıyor. Adrasan’dan kalkan koylar tekne turunun uğradığı koylara, Çıralı’dan kalkan turlar da uğruyor. Dolayısıyla tur planınızı buradan da gerçekleştirebilirsiniz. Olimpos’tan farklı olarak, işletmeler ile sahil arasında ulaşım oldukça kolay, arada bir antik kent olmadığı için.
Meraklısıysanız, Çıralı’da bulunan Yanartaş’ı görmeye gidebilirsiniz ama itiraf etmek gerekirse, güneş altında çok fazla yürümek gerektiği için biz cesaret edemedik…
*Aynı şekilde Çıralı Plajı da 19:00’dan sonra kapalı.
Yazımızın sonuna doğru gelirken, bu yıl bu bölgede geçirdiğimiz 3 günü özlemle anıyor ve bir sonraki deniz tatilimizi iple çekiyoruz. Planınız uzunsa ve başka yerler de görmek isterseniz, favori tatil mekanımız Kaş’ın gezi notları da şu linke bırakıyoruz. Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere!
Sevgilerle, TIME TO GO!
Instagram’da bizi takip etmek isterseniz şöyle buyrunuz.
Gezilecek daha doğrusu yüzülecek yerlerin haritadaki yerleri 🙂
One thought